040 750 448 info@golfpocitnice.si

GOLF IN SAFARI V JUŽNI AFRIKI

skupinsko golfistično potovanje v Južno Afriko
040 750 448
odhod 19.2.2024
14 dni, 5 x golf
od € 5.490 na osebo
Share

GOLF IN SAFARI V NAVDUŠUJOČI JUŽNI AFRIKI

Južna Afrika, najjužnejša afriška dežela, ki se ponaša z izrazito raznolikostjo in privlačnostjo, ter je zaradi klasičnega safarija, naravnih lepot in bogate kulturne dediščine postala priljubljena destinacija za popotnike od pravnega konca apartheida leta 1994. Dežela čudovitih safarijev, kjer rudna bogastva predstavljajo glavni prihodek in kjer njena zgodovina nosi ogromen svetovni vpliv. Vse našteo opravičuje naziv »najlepše države na svetu«.
Podali se bomo od Johanesburga do rezervata Botlierskop ter naprej po Garden Routu. Igranje golfa na nekaterih najbolj ekskluzivnih igriščih dežele.

Čas potovanja: 19. februar do 3. marec 2024

Program potovanja

1.dan: LJUBLJANA-JOHANESBURG
Zbor potnikov na letališču Ljubljana. Prijava na polet preko Istanbula proti Johanesburgu.

2.dan: JOHANESBURG
Po pristanku sledi panoramski ogled mestnega središča s slovito univerzo Wits, poslopji stare mestne hiše, borze zlata, največje pivovarne na svetu SAB Miller, Ustavnega griča, kjer domuje nekdanji zloglasni apartheidski zapor, ki je danes simbolno preurejen v Ustavno sodišče Južne Afrike! Nato bomo obiskali še Soweto, nekdanji zloglasni »Township«, kamor je režim apartheida izločil vse črne prebivalce mestnega okrožja. Obiskali bomo hišo nobelovca Nelsona Mandele, malce naprej po Vilakazi ulici pa bomo videli tudi poslopje hiše drugega nobelovca nadškofa Desmonda Tutuja, tudi svojstven fenomen, kjer sta na isti ulici domovala kar dva Nobelova nagrajenca. Še foto postanek za Soccer City, glavni štadion svetovnega prvenstva iz 2010. Večerja v tipični restavraciji. Nočitev.

3.dan: JOHANESBURG-GEORGE-BOTLIERSKOP REZERVAT
Po zajtrku prevoz na letališče in polet v George. Nadaljevanje vožnje do Botlierskopa lodga, ki z veličastnimi gorami Outeniqua v ozadju in čudovitim razgledom na bleščeči Indijski ocean nudi nepozabne spomine. Lodge se nahaja na sredini poti med zalivoma Mossel in George, na slikoviti južnoafriški »Garden Route«. Ta prisrčen zasebni rezervat nudi safarije in po kosilu se bomo odpravili spoznavati dom štirih od BIG 5 (leve, slove, bivole, nosoroge). Seveda pa bomo videli tudi geparde, številne antilope, vključno z redko črno impalo, zebro, žirafo….Povratek v lodge, večerja, nočitev.

4. dan BOTLIERSKOP REZERVAT
V zgodnjih jutranjih urah se bomo odpravili na jutranji safari, ki bo v sončnem vzhodu nudil nepozabna doživetja. Povratek v lodge, zajtrk in prosto za uživanje v lodgu, ki nudi ogromno možnosti. Odhod še na zadnji popoldanski safari, večerja, nočitev.

5. dan BOTLIERSKOP REZERVAT-GEORGE
Po zajtrku vožnja do Georga, kjer se bomo namestili v svetovno znanem in nagrajenem golf letovišču Fancourt. Velja za enega najbolj spektakularnih igrišč v katerem so vse storitve po vodilih najvišjih mednarodnih standardov. Večerja, nočitev.

6. dan GEORGE – FANCOURT/MONTAGOS GOLF KLUB
Zajtrk. Dan namenjen igranju golfa v Montagu Golf klubu. 1 x 18 lukenj, vključeni prevozi z avtomobilčki. Večerja, nočitev.

7. dan GEORGE – SIMOLA GOLF KLUB
Zajtrk. Vožnja do Simola golf kluba, kjer se nahaja prvenstveno igrišče z 18 luknjami. Je eno od treh igrišč, ki jih je zasnoval Jack Nicklaus Sinature in se nahaja vzdolž impresivne pokrajine. Igrišče ponuja možnost igre tako najzahtevnejšim igralcem kot tudi tistim z manj rutine.
Vključeno igranje 1 x 18 lukenj, vključeni prevozi z avtomobilčki.
Večeren povratek v hotel, večerja, nočitev.

8. dan GEORGE
Zajtrk in večerja. Dan namenjen počitku. Nočitev.

9. dan GEORGE – PINNACLE GOLF KLUB
Po zajtrku vožnja do Pinnacle golf kluba. Kot je rekel Lanny Wadkin: Pinnacle je zasnovala narava, vse kar smo morali storiti, ga je bilo le treba odkriti. Čudovita pokrajina, množica kristalno čistih jezer ponuja golfistu neizmerno lepoto in izziv.
Vključeno igranje 1 x 18 lukenj, vključeni prevozi z avtomobilčki.
Večeren povratek v hotel, večerja, nočitev.

10. dan GEORGE-JOHANESBURG
Po zajtrku prosto do prevoza na letališče. Polet v Johanesburg, namestitev, večerja, nočitev.

11. dan JOHANESBURG-RIVERKLUB GOLF
Zajtrk. Vožnja do Riverklub golfišča, ustanovljenega leta 1966 pod vodstvom Charlesa Sydneyya Punch Barlowa, znanega južnoafriškega poslovneža, katerega cilj je bil ustanoviti manjši zasebni golf klub. Klub je prvič odprl svoja vrata v decembru 1968, ustanovitelj pa je v vmesnem času pridobil izbrano število prijateljev in poslovnih partnerjev, ki so postali člani tega kluba. Klub še danes velja za enega izmed najboljših.
Vključeno igranje 1 x 18 lukenj, vključeni prevozi z avtomobilčki.
Večeren povratek v hotel, večerja, nočitev.

12. dan JOHANESBURG- THE ROYAL JOHANNESBURG & KENSINGTON GOLF KLUB
Zajtrk. Vožnja do Royal Johanesburg & Kensington golf kluba, kjer bo igranje golfa pika na i celotnega potovanja. Zgodovina kluba sega vse v leto 1890 in le malo klubov v Južni afriki se lahko pohvali z takšno zgodovino. Je eden najbolj cenjenih in najprestižnejših golf klubov v Afriki ter nudi 2 vrhunski golf igrišči z 18 luknjami. Klub je gostil 9 odprtih prvenstev Južne Afrike in 11 odprtih prvenstev Joburga.
Vključeno igranje 1 x 18 lukenj, vključeni prevozi z avtomobilčki.
Večeren povratek v hotel, večerja, nočitev.

13. dan JOHANESBURG-LJUBLJANA
Zajtrk. Prosto do prevoza na letališče. Prijava na polet z prestopom proti Ljubljan.

14. dan LJUBLJANA
Pristanek na letališču Ljubljana.

Cena:
€ 5490 po osebi pri min. 15 plačnikih
€ 5999 po osebi pri min. 10 plačnikih

Cena vključuje:
Letalski prevoz Ljubljana-Johanesburg-Ljubljana in Johanesburg-George-Johanesburg v ekonomskem razredu, letališke pristojbnine, 9 x nočitve z zajtrki v hotelih 5*, 2x polni penzion v Botlierskop rezervatu, 3 x safari, 9 x večerja (v hotelu ali restavraciji), ogled mesta Johanesburg, z vstopninami, vsi prevozi, igranje golfa: The River klub, Fancount golf klub – Montago, Simola Golf klub, Pinnacle golf klub in Royal Johannesburg & Kensington golf klub (5 x 18 lukenj), avtomobilčki na golfu (deljeni z drugimi potniki), vstopni vizum, napitnine, zavarovanje z asistenco Coris v tujini (kritje do 50000 EUR), slovenski spremljevalec, organizacija potovanja

Enoposteljna soba 1299 €

Cena potovanja je po osebi v dvoposteljni sobi. Minimalno število potnikov za izvedbo je 10.

ČASOVNICA POLETOV:

19. FEBRUAR LJUBLJANA-ISTANBUL 19.35 23.55
20. FEBRUAR ISTANBUL-JOHANESBURG 02.05 11.05
02. MAREC JOHANESBURG-ISTANBUL 19.15 05.55
03. MAREC ISTANBUL-LJUBLJANA 08.35 08.55

Pomembno: Za določena igrišča je potrebno dobiti posebna dovoljenja za igranje, zato je skrajni rok za prijavo 19.OKTOBER 2023. Število mest je omejeno.

Vstopni vizum je potreben in je vključen v ceno potovanja.

Cepljenje ni potrebno.

Odgovorni organizator potovanja
VARD d.o.o.,Pe Turistična agencija,Stanetova 6, 3000 CELJE, Telefon: 03 4924930, www.vard.si
Za potovanje veljajo organizatorjevi splošni pogoji za potovanje https://vard.si/splosni-pogoji-poslovanja/

Pošlji Povpraševanje

Povpraševanje Južna Afrika